یکی از بخش های بسیار مهم در آزمون آیلتس قسمت اسپیکینگ است. بسیاری از داوطلبین آزمون آیلتس با این بخش از امتحان چالش های زیادی دارند. کتاب های متعددی برای آمادگی بیشتر در آزمون تاکنون در بازار منتشر شده است. کتاب اسپیکینگ Makkar آیلتس بهترین و جامع ترین منبع برای بهبود سطح مکالمه داوطلبان در بازار است. آفرینش در این مقاله در رابطه با اسپیکینگ و کتاب ماکار آیلتس به طور جامع صحبت می کند.
آزمون اسپیکینگ آیلتس به چه شکل است؟
فرمت یا شکل ساختاری امتحان اسپیکینگ در آیلتس به صورت شفاهی بین ممتحن آزمون و داوطلب است. در کتاب اسپیکینگ ماکار آیلتس به خوبی توضیحاتی درباره ساختار آزمون داده شده است. دلیل بیان این موضوع در این مقاله این است که اگر شما به عنوان فرد داوطلب آزمون با نحوه برگزاری آشنایی کافی داشته باشید، استرس کمتری را در طول آزمون تجربه خواهید کرد. این موضوع می تواند روی نمره نهایی امتحان آیلتس شما تاثیر مستقیمی بگذارد.
مدت آزمون اسپیکینگ
امتحان speaking دارای سه قسمت اصلی است که بین 11 تا 14 دقیقه ممکن است طول بکشد. بخش اول مربوط به سوالات کلی مثل تحصیلات، شغل و … است که بین 4 الی 5 دقیقه طول می کشد. بخش دوم آزمون اسپیکینگ باید درباره موضوعی خاص به مدت 2 دقیقه صحبت کنید. این بخش بسیار حساس است زیرا به قسمت سوم آزمون ارتباط مستقیم دارد. در بخش سوم که تعیین کننده ی نمرات بالای 7.5 آزمون اسپیکینگ است، ممتحن سوالات چالش برانگیزی مرتبط با بخش دوم از شما می پرسد . کتاب speaking ماکار آیلتس تمامی قسمت های آزمون را به طور کامل پوشش می دهد.
بخش اول آزمون آیلتس
همانطور که گفته شد در بخش اول یکسری سوالات کلی یا شخصی از شما پرسیده می شود، اما این بدان معنی نیست که این قسمت آسان است. درواقع شما باید سعی کنید پاسخ های خلاقانه با گرامرها و لغات پیشرفته استفاده کنید. استفاده از عبارت های مرسوم و ابتدایی برای شما نمره خوبی نخواهد داشت.
بخش ابتدایی آزمون تمرکز بر روی توانایی مکالمه شما برای صحبت های روزمره و محاوره ای دارد. مثلا ممکن است سوالات درحوزه شغل و تحصیلات شما باشد. به طور مثال Are you a student or are you working now? یا ?what is your dream job? Why و یا Do you want to change your job in the future?. کتاب اسپیکینگ ماکار آیلتس تمام سوالات اخیر بخش اول آزمون آیلتس را جمع آوری می کند و بهترین پاسخ های هر بخش را نیز آماده می کند.
بخش دوم آزمون IELTS
در قسمت دوم امتحان اسپیکینگ بر روی کارتی موضوعی نوشته می شود که داوطلب موظف به صحبت کردن راجع به آن موضوع است. در این قسمت به آزمون دهنده یک کاغذ و مدادی می دهند تا اگر مایل است، نت برداری کند. به یاد داشته باشید که مدت 1 دقیقه برای فکر کردن فرصت دارید و پس از آن برای دو دقیقه بدون وقفه باید صحبت کنید.
اگر مکالمه شما بیشتر از دو دقیقه طول بکشید، ممتحن شما را متوفق می کند و وارد بخش سوم آزمون می شود. کتاب اسپیکینگ ماکار آیلتس تعدادی نمونه از آزمون های اخیر آورده است که بخش دوم آزمون را هم شامل می شود. لازم به ذکر است که پارت دوم نقش بسزایی در نمره خواهد داشت. پس توصیه می شود از طریق کتاب Makkar به خوبی آن را تمرین کنید چراکه بخش سوم نیز به قسمت دوم ارتباط مستقیمی دارد.
چه مهارت هایی برای قسمت دوم آزمون لازم است؟
در بخش دوم آزمون اسپیکینگ آیلتس توانایی شما در صحبت های طولانی و تعریفی سنجیده می شود. به طور مثال ممکن است ممتحن از شما بپرسد Talk about one of your friends who you learn a lot from her/him?
در این شرایط شما باید بدون اینکه آزمون گیرنده سوالی از شما بپرسد پاسخ دهید که: Who is she/he? What did you learn?, How did you meet her/him?, How long have you known her/him?
قسمت سوم امتحان آیلتس
کتاب اسپیکینگ Makkar آیلتس بر روی بخش سوم آزمون اسپیکینگ تمرکز بیشتری گذاشته است. دلیل این موضوع این است که بخش سوم کمی چالش برانگیزتر از دو بخش قبلی است. این بخش حدود 4 الی 5 دقیقه ممکن است طول بکشد و ممتحن درباره موضوع قسمت دوم سوالات جزئی تر و با عمق بیشتری از شما می پرسد. به یاد داشته باشید که هرگز جملات یا لغات را بیش از حد تکرار نکنید زیرا باعث کم شدن نمره شما خواهد شد.
مهارت های لازم برای بخش سوم آزمون اسپیکینگ
قسمت سوم آیلتس بیشتر بروی توانایی تجزیه و تحلیل و بحث کردن تمرکز دارد. درواقع شما باید از خود در این قسمت دفاع کنید و مسائل را با دقت بیشتری پاسخ دهید. تعداد سوال های قسمت سوم امتحان بین 6 الی 9 است و باید تاجایی که توانایی دارید جواب سوال ها را طولانی بدهید. کتاب اسپیکینگ Makkar آیلتس نمونه سوالات به همراه پاسخ های مناسب بخش سه را به طور دقیق در کتاب خود منتشر کرده است که با مطالعه آن می توانید نمره خوبی در آزمون اسپیکینگ بگیرید.
روش نمره دادن در آزمون اسپیکینگ
معیارهایی که ممتحن آزمون آیلتس برای نمره دادن به داوطلب درنظر می گیرد شامل موارد زیر است:
منبع واژگان یا Lexical Resource: میزان لغات پیشرفته ای که داوطلب در صحبت کردن خود به کار می برد.
تلفظ صحیح لغات: بیان تلفظ درست و اصولی کلمات یکی دیگر از معیارهای نمره اسپیکینگ است.
دامنه گرامر: داوطلب باید طیفی از گرامرها را در جملات خود استفاده کند. همچنین استفاده بجا و درست گرامر نیز از دیگر شاخص ایی است که باعث افزایش نمره شما می شود.
کتاب اسپیکینگ Makkar آیلتس به شکل جامع و دقیق هرکدام از فاکتورهای نمره دهی را در نمونه جواب های سوالات پوشش داده است.
مقالات پیشنهادی سردبیر آفرینش
دانلود رایگان کتاب Makkar IELTS Speaking 2024
سوالات متداول
کتاب اسپیکینگ Makkar آیلتس ازجمله کامل ترین کتاب ها است که تمام بخش های آزمون را به خوبی پوشش می دهد.
این بخش از آزمون دارای سه قسمت مجزا است که بخش اول مربوط به سوال های کلی و بخش دوم درباره موضوعی به خصوص است. بخش سوم نیز قدرت شما در تجزیه و تحلیل و بحت را می سنجد.