IELTS band score رایتینگ و اسپیکینگ

IELTS band score رایتینگ و اسپیکینگ

IELTS band score رایتینگ و اسپیکینگ بخش چالش برانگیز آزمون آیلتس است چراکه برخلاف لیسنینگ و ریدینگ که مهارت های Receptive هستند، رایتینگ و اسپیکینگ مهارت های Productive هستند. نحوه نمره دهی و آزمون این مهارت ها در آیلتس کمی متفاوت و دشوارتر است و اغلب زبان آموزان در این دو مهارت با مشکلات مختلفی روبه رو خواهند شد.  آفرینش با تشریح کامل این دو مهارت در آزمون آیلتس به آگاهی بیشتر شما داوطلبین عزیز کمک می کند. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

IELTS band score رایتینگ و اسپیکینگ چیست؟

به طور کلی به نمره آیلتس که بین 0 الی 9 است IELTS band score گفته می شود. هرچقدر این عدد به 9 نزدیک تر باشد، نشان دهنده ی سطح بالا و مهارت شما در استفاده از زبان انگلیسی است. به دست آوردن IELTS band score رایتینگ و اسپیکینگ از مهارت های لیسنینگ و ریدینگ برای اغلب داوطلبین دشوار تر است. دلیل این امر شاید این باشد که نوشتن یا مکالمه به شکل حرفه ای چالش برانگیز تر است. اما نگران نباشید با ممارست و استمرار می توان band score 5.5 تا 7 را به راحتی به دست آورد.

روش نمره دهی رایتینگ

Writing بخش بسیار حساس در امتحان آیلتس است که شامل دو بخش می باشد. بخش اول شامل یک نمودار، گراف و … است که باید آن را توصیف کنید. بخش دوم نیز که مهمترین قسمت آزمون رایتینگ است، باید درباره موضوعی خاص که به شما داده می شود، بنویسید. نوشتن این بخش به راحتی نیست و باید یکسری نکات را حتما در آن رعایت کنید. درغیر اینصورت نمره دلخواهتان را نمی توانید کسب کنید.

معیارهای نوشتن یک رایتینگ خوب

برای نوشتن یک رایتینگ خوب و کسب IELTS band score بالا در این بخش باید فاکتورهای زیر را حتما در متن خود رعایت کنید. لازم به ذکر است که هر کدام از معیارهای زیر بخشی از نمره کل رایتینگ شما را دارد. پس رعایت نکردن هرکدام باعث از دست دادن نمره می شود.

  • پاسخ کامل به سوال خواسته شده Task Response: هرآنچه که در سوال از شما خواسته می شود را به طور دقیق و کامل باید بنویسید. به یاد داشته باشید که نوشتن نکات بی ربط و اضافی باعث کم شدن این بخش از رایتینگ شما می شود.
  • واژگان یا Lexical Resource: دانش واژگانی شما باید در سطح بالایی باشد و توانایی استفاده از طیف گسترده ای از لغات پیشرفته را داشته باشید.
  • انسجام در متن یا Cohesion and Coherence: متن شما باید پیوستگی و انسجام خوبی داشته باشید. در واقع از هر دری سخن گفتن بدون ارتباط معنایی باعث می شود تا نمره زیادی را از دست بدهید.
  • استفاده از گرامر متنوع و درست Grammatical range and Accuracy: سعی کنید در متون خود از طیف متنوعی از گرامر استفاده کنید تا به ممتحن نشان دهید که دانش بالایی در ساختار زبان انگلیسی دارید. درست استفاده کردن و نوشتن نیز نمره زیادی در بخش گرامر برای شما خواهد داشت.

انواع سوالات Writing آیلتس

در بخش رایتینگ انواع سوالات ممکن است از شما خواسته شود. این سوالات عبارتند از:

سوالات Agree/Disagree: در اینگونه از سوالات یک جمله به شما داده می شود و شما باید موافق یا موافق نبودن خودتان را با دلیل و منطق کافی اعلام کنید. احتمال این سوالات در بخش رایتینگ آیلتس بسیار زیاد است؛ با تمرین و خواندن مثال های مشابه می توانید IELTS band score بالایی به دست آورید.

سوال Cause/ Solution: در این سوالات یک مشکل مطرح شده و شما باید روش حل مشکل را در قالب یک متن به همراه دلیل/دلایل آن بنویسید.

Discuss both sides: این سوالات دو تفکر را مطرح کرده و از شما می خواهد که با ارائه ی دلیل/دلایل، موافق یا مخالف بودنتان را ذکر کنید؛ چیزی که باعث افزایش نمره ی شما می شود ارائه ی دلایل منطقی و پیوستگی محتوایی است.

سوالات Advantages/Disadvantages: این سوالات نظر شما را درباره ی مزایا و معایب یک موضوع مورد پرسش قرار می دهد؛ برای کسب نمره ی بالا در این بخش لازم است با تفکر نقادانه به آن نگاه کنید و در نهایت متن خود را با یک جمع بندی جامع و پیوسته به پایان برسانید به گونه ای که کاملا مشخص باشد که کدام وجه وزن بیشتری دارد.

سوالات Two part Question:  

در این سوالات موضوعی مطرح شده و سپس سوالی پرسیده می شود که لازم است شما در قالب متنی به آن پاسخ دهید.

روش نمره دهی اسپیکینگ IELTS

آخرین مرحله امتحان آیلتس بخش اسپیکینگ است که شامل سه مرحله است و IELTS band score اسپیکینگ نقش مهمی در بالا رفتن نمره overall  شما دارد. قسمت اول سوالات کلی و مربوط به شغل، تحصیلات، علاقه مندی ها و … است. در بخش دوم ممتحن کارتی به داوطلب می دهد که موضوعی بر روی آن نوشته شده است. پس از یک دقیقه فکر کردن درباره سوال باید به مدت دو دقیقه شروع به صحبت کنید. دقت کنید که ممتحن آزمون در حین دو دقیقه هیچ سوالی از شما نمی پرسد. نمره این بخش از آزمون مانند سایر بخش از 0 تا 9 است و طبق معیارهای مختلفی سنجیده می شود.

انواع بخش های اسپیکینگ آیلتس

دریافت “IELTS band score” اسپیکینگ بالا نسبت به سایر مهارت ها کمی دشوارتر است اما غیرممکن نیست. کمک گرفتن از کتب متعدد و تمرین مداوم رمز موفقیت در این بخش از آزمون است. بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس شامل:

  • Introduction and Interview: این بخش که ممکن است 4 الی 5 دقیقه به طول بیانجامد شامل سوالات عمومی درباره داوطلب است مثل شغل، میزان تحصیلات، علاقه شما، برنامه شما برای آینده و … است.
  • Cue Card: داوطلب در این بخش کارتی دریافت می کند که سوالی در آن نوشته است. برای یک دقیقه فرصت دارید که درباره این موضوع فکر کنید. پس از فکر کردن برای دو دقیقه بدون وقفه باید صحبت کنید.
  • Follow-up questions: در بخش سوم باید درباره موضوع بخش دوم عمیق تر و مفصل تر صحبت کنید. ممتحن آزمون اسپیکینگ سعی می کند در قسمت سوم آزمون با پرسیدن سوالاتی شما را به چالش بکشد. در این قسمت باید سعی کنید از تکرار جملات یا لغات بپرهیزید و موضوع را عمیق تر پاسخ دهید.

سوالات متداول

IELTS band score رایتینگ و اسپیکینگ چگونه است؟

محاسبه نمره در این دو مهارت همانند ریدینگ و لیسنینگ از 0 الی 9 است. هر بخش از این آزمون به طور جداگانه با توجه به معیارهای مختلفی سنجیده می شود.

انواع سوالات بخش رایتینگ آزمون آیلتس کدام اند؟


انواع سوالات رایتینگ آیلتس شامل سوالات agree/disagree، advantages and disadvantages، Cause/ solution، two part questions و discuss both sides است.

بخش اسپیکینگ IELTS شامل چه مواردی است؟


قسمت اول Introduction and interview، بخش دوم cue card است که باید درخصوص موضوعی به مدت دو دقیقه صحبت کنید و قسمت سوم آزمون اسپیکینگ Follow-up questions است.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.