ممکن برای درخواست پذیرش کاری یا تحصیلی از شما درخواست آیلتس 5 شود، و این سوال برایتان پیش بیاید که این نمره چه سطحی از زبان انگلیسی است؟
به طور کلی آزمون آیلتس دارای بازه ای بین 0 تا 9 است که هرچه نمره شما به عدد 9 نزدیک تر باشد، به این معنا است که دارای دانش زبانی بالاتری هستید.
در این مقاله آفرینش کنارته تا به صورت کامل به تفکیک هر چهار مهارت زبانی پاسخ سوالت رو بده، اگر بازم سوالی داشتی میتونی داخل گروه های تلگرامی آفرینش بپرسی، اونجا هم یه تیم متخصص برات گذاشتیم تا بدون دغدغه این مسیر رو طی کنی:)
آیلتس 5 در 4 مهارت زبانی
همانطو که می دانید نمره نهایی آیلتس یا Overall از میانگین مهارت های چهارگانه به دست می آید.هر نمره ای در آزمون آیلتس نشان دهنده ی سطح زبانی داوطلب است به طور مثال نمره 5 آزمون آیلتس در معیار CEFR معادل سطح B1 است.
بخش لیسنینگ
نمره 5 در بخش شنیداری، نشان دهنده سطح متوسط مهارت شنیداری است. برای کسب این نمره باید به 15 سوال از 40 سوال پاسخ دهید. و کسب این نمره با مطالعه ی اصولی و صحیح کار سختی نیست.
بخش ریدینگ
نحو نمره دهی بخش ریدینگ آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال تفاوت دارند.
به طور مثال در آیلتس آکادمیک :
15 الی 18 پاسخ صحیح از 40 سوال برابر است با نمره نهایی 5
19 الی 22 پاسخ صحیح از 40 سوال برابر است با نمره نهایی 5.5
درحالیکه در آیلتس جنرال :
23 الی 26 پاسخ صحیح از 40 سوال برابر است با نمره نهایی 5
27 الی 29 پاسخ صحیح از 40 سوال برابر است با نمره 5.5
بخش نوشتاری
قسمت رایتینگ یا نوشتاری بخشی است که شامل دو بخش است. در بخش اول رایتینگ آکادمیک تفسیر یک نمودار، جدول یا گراف است. درحالیکه در آیلتس جنرال بخش اول رایتینگ شما باید یک نامه یا ایمیل بنویسید. قسمت دوم رایتینگ نیز حاوی سوالی است که باید آن را پاسخ دهید. در آیلتس آکادمیک موضوع سوال اغلب علمی و تخصصی است. درحالیکه در آیلتس جنرال موضوعات به شکل عمومی تری هستند.
برای کسب نمره 5 رایتینگ باید دایره لغات و دانش گرامری نسبتا خوبی داشته باشید. علاوه بر این ها باید به گونه ای متن خودتان را نگارش کنید که پاسخ مشخص و روشنی به موضوع اصلی باشد واز موضوع اصلی دور نشوید.
به یاد داشته باشید که نحوه پاراگراف بندی و استفاده از حروف ربط برای کسب نمره 5 در بخش نوشتاری نیز دارای اهمیت بسیاری است که در صورت عدم رعایت آن ممکن است نمره شما کم شود.
بخش اسپیکینگ
قسمت Speaking بسیار با اهمیت است و اغلب داوطلبین قبل از آزمون اسپیکینگ استرس زیادی دارند زیرا باید با ممتحن در یک اتاق به شکل شفاهی آزمون دهند. بدیهی است که در قسمت اسپیکینگ ممکن است استرس باعث عدم تمرکز و پایین شدن نمره شود. اما هرگز فراموش نکنید که با تکرار و تمرین می توانید اضطراب خودتان را مدیریت کنید.
برای کسب نمره ی 5 اسپیکینگ آیلتس باید
- به صورت پیوسته صحبت کنید،
- مکث طولانی نداشته باشید،
- جملات با گرامرهای پیچیده استفاده کنید تا به ممتحن نشان دهید که با انواع ساختارهای گرامری آشنا هستید.
استفاده از لغات متنوع و پیچیده نیز برای نمره 5 و بالاتر ضروری است. برای نمره 5 ممکن است اشتباهات متنوعی در حین صحبت کردن مرتکب شوید، اما آنچه از اهمیت بیشتری برخورد دار است پیوستگی حین صحبت کردن و مدریت استرس است، پس سعی کنید اگر مرتکب اشتباه گرامری شدید یا در حین صحبت کردن رشته ی کلام از دستتان در رفت خودتان را مدیریت کنید و به صحبت کردن ادامه دهید.
نحوه دستیابی به آیلتس 5 چگونه است؟
برای اخذ نمره 5 یا 5.5 در آزمون آیلتس می توانید در کلاس های امادگی آیلتس شرکت کنید و مطالعه مستمر داشته باشید تا سریع تر پیشرفت کنید. همچنین با زبان انگلیسی به صورت روزانه درگیر باشید. به طور مثال آهنگ یا پادکست گوش دهید، روزانه ی رایتینگ بنویسید و مکالمه داشته باشید. با انجام مداوم و مستمر این فعالیت ها به راحتی نمره 5 و یا حتی بالاتر را خواهید گرفت.
کاربرد آیلتس 5
شاید فکر کنید که “نمره نهایی 5” در آیلتس کاربرد زیادی ندارد، اما اینگونه نیست، چرا که بسیاری از کشورها برای ویزای کاری و تحصیلی نمره 5 را می پذیرند. آیلتس 5 نشان دهنده ی سطح متوسط است و فردی با این سطح ممکن است اشتباه گرامری داشته باشد و از واژگان و جملات ساده استفاده کند ولی در اکثر موقعیت توانایی برقراری ارتباط موثر را دارد.
منظور از نمره 5 در آیلتس سطح متوسط زبان انگلیسی است که گاها دچار اشتباهات در گرامر می شود. همچنین نمره 5 دایره واژگان محدودی از زبان انگلیسی دارد، اما می تواند ارتباط موثری داشته باشد.
خیر، با مطالعه مداوم و اصولی می توانید در کمتر از 8 ماه به این نمره برسید. تنها کافیست روزانه 4 الی 5 ساعت برای مطالعه آزمون آیلتس زمان بگذارید.
بسیاری از دانشگاه ها برای ارائه ویزای تحصیلی از داوطلب آیلتس 5 درخواست می کنند. همچنین برخی از فرصت های شغلی نیز آیلتس 5 یا 5.5 را می پذیرند.
داوطلبان با نمره 5 آیلتس آیلتس در حد متوسط قرار دارند، یعنی توانایی برقرای ارتباط را دارند ولی نمی توانند از ساختار های پیچیده استفاده کنند. با کمی تلاش بیشتر می توان به نمره 6 یا 6.5 که نمره معقول تری است، رسید. درواقع همه دانشگاه های سراسر جهان نمره 6 به بالا را برای مقاطع ارشد و کارشناسی قبول دارند.