بهترین جای دنیا برای تحصیل کجاست؟ شهرهای زیادی هستند که با عنوان شهر دانشگاهی شناخته میشوند و افراد برای تحصیل در آنها زندگی میکنند.در ادامه با بهترین شهرهای دنیا برای تحصیل آشنا میشویم.
شرکت بریتانیایی Quacquarelli Symonds که به اختصار QS نامیده میشود بر موضوع آموزش و تحصیل در خارج از کشور تمرکز دارد. این شرکت که در سال ۱۹۹۰ پایهگذاری شده است، فهرست رتبهبندی دانشگاهها و موسسههای آموزش عالی را سالانه منتشر میکند. فهرست بهترین شهرهای دانشگاهی دنیا که در ادامه خواهید دید، توسط این مجموعه و با بررسی پارامترهای مختلف از جمله هزینه، مطلوبیت، استاندارهای آکادمیک و چشمانداز شغلی ارائه شده است.
۱۰. سئول
پایتخت و کلان شهر کشور کره جنوبی با جمعیت بیش از ۱۰ میلیون نفر، یکی از پرجمعیتترین شهرهای جهان است. سئول شاید انتخاب خوبی برای زندگی دانشجویی به نظر نرسد اما فرصتهای شغلی زیاد برای افراد تحصیلکرده باعث شده که نام آن در فهرست ده شهر برتر دنیا برای تحصیل قرار بگیرد. سئول میزبان بهترین دانشگاههای کرهی جنوبی از جمله دانشگاه ملی سئول، دانشگاه کره، دانشگاه یونسی (Yonsei)، آکادمی نظامی کره، دانشگاه سئول، دانشگاه زنان سوکمیونگ (Sookmyung) و… است.
۹. برلین
برلین، پایتخت و بزرگترین شهر آلمان هم از نظر جمعیت و هم از نظر مساحت است. این شهر به دلیل کیفیت بالای زندگی و هزینههای معقول، در فهرست برترین شهرهای دانشگاهی دنیا قرار گرفته است. برلین نه تنها در آلمان بلکه در کل اروپا به عنوان یکی از غنیترین مراکز برای آموزش عالی شناخته شده است. این شهر چهار دانشگاه تحقیقاتی عمومی و بیش از ۳۰ کالج تخصصی، فنی و خصوصی دارد. علاوه بر دانشگاهها و مراکز علمی، این شهر موسسههای مطالعاتی متعددی دارد که در سطح دنیا شناختهشده هستند.
۸. هنگ کنگ
منطقهی خودمختار هنگ کنگ، از مهمترین بازارهای مالی و تجاری آسیا و جهان است. کیفیت زندگی و بازار کار و فرصتهای شغلی متعدد باعث شده تا هنگکنگ رتبهی هشتم را در فهرست بهترین شهرهای دنیا برای تحصیل به دست آورد اما بالا بودن هزینههای اقامت ممکن است مانع بسیاری از دانشجویان برای انتخاب این شهر به عنوان محل تحصیل باشد. رستورانها و مراکز خریدی که تا دیروقت باز هستند، برای دانشجویانی که الگوی خواب نامتعارفی دارند، ایدهآل است. هشت دانشگاه عمومی و یک دانشگاه خصوصی در هنگ کنگ وجود دارد که قدیمیترین آنها دانشگاه هنگ کنگ (HKU) است که بین سالهای ۱۹۱۰ تا ۱۹۱۲ پایهگذاری شده است.
۷. مونترآل
مونترآل بزرگترین شهر استان کبک در کانادا و دومین شهر بزرگ این کشور و دومین شهر بزرگ فرانسهزبان جهان است. کیفیت زندگی در همهی شهرهای کانادا بالا است اما در بین این شهرها مونترآل بیشتر مورد توجه دانشجویان قرار دارد و تعداد زیادی دانشجو از سراسر دنیا در این شهر زندگی میکنند. دانشگاه مونترآل، دومین دانشگاه بزرگ کانادا، دانشگاه کسب و کار مونترآل، دانشگاه پلیتکنیک مونترآل و… از مهمترین مراکز علمی این شهر هستند. دانشگاههای فرانسویزبان از جمله دانشگاه لاوال (Université Laval) و دانشگاه شربروک (Université de Sherbrooke)، پردیسهایی در مونترآل دارند.
۶. سنگاپور
سنگاپور یکی از ثروتمندترین مناطق دنیا است که صنعت گردشگری، یکی از منابع عمده درآمد آن است. سنگاپور در بیشتر فاکتورهای انتخاب شهر دانشگاهی برتر، رتبههای خوبی کسب کرده است و تلاش برای بهبود دانشگاههای آن، این نوید را میدهد که در سالهای آتی بتواند به جایگاه بهتری در فهرست دست پیدا کند. سنگاپور شش دانشگاه دارد که از میان آنها میتوان دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه صنعتی نانیانگ (Nanyang Technological University) را نام برد که در بین بیست دانشگاه برتر دنیا قرار دارند. دانشگاه صنعتی نانیانگ دارای بزرگترین کالج مهندسی در جهان است.
۵. لندن
لندن، بزرگترین و پرجمعیتترین شهر در بریتانیا و پایتخت انگلستان، اگرچه رتبههای خوبی در زمینهی کیفیت زندگی و تعداد دانشگاههای برتر کسب کرده است اما افزایش هزینههای اقامت در این شهر باعث شده که سیر نزولی در فهرست برترین شهرهای دانشگاهی دنیا داشته باشد. این شهر سال گذشته در رتبهی سوم و دو سال پیش در رتبهی دوم فهرست قرار داشته است.
با این حال، لندن بیش از هر شهر دیگری در دنیا، دانشجوی خارجی دارد. دانشگاه لندن یک دانشگاه فدرال است که عمده بخشهای آن در لندن واقع است و پس از دانشگاه آزاد انگلستان (Open University) دومین دانشگاه بزرگ بریتانیا است.
۴. سیدنی
بزرگترین شهر استرالیا برای فاکتورهای هزینههای معقول و دانشگاههای برتر، رتبههای قابل توجهی به دست نیاورده است اما در کیفیت بالای زندگی سبب شده دانشجویان زیادی از سراسر دنیا، این شهر را برای ادامهی تحصیل انتخاب کنند.
سیدنی دانشگاههای متعددی دارد که از میان آنها میتوان دانشگاه نیو ساوت ولز (University of New South Wales)، دانشگاه سیدنی و دانشگاه فناوری سیدنی را نام برد. دانشگاه سیدنی در سال ۱۸۵۰ ساخته شده و قدیمیترین دانشگاه استرالیا است. دانشگاههای سیدنی و نیو ساوت ولز جزو ۵۰ دانشگاه برتر دنیا هستند.
۳. توکیو
توکیو یکی از محبوبترین شهرهای دانشگاهی دنیا است که از نظر کیفیت زندگی رتبهی بسیار قابل توجهی دریافت کرده است. علاوه بر این فاکتور، یکی دیگر از عواملی که باعث شده نام توکیو در این فهرست در مقام سوم قرار بگیرد، چشمانداز شغلی قابل توجه برای فارغالتحصیلان است. از طرفی عدم تنوع در جمعیت دانشجویان آن را از کسب رتبهی بالاتر، باز داشته است.
۲. ملبورن
این شهر در فاکتورهایی چون کیفیت زندگی، تنوع دانشجویان و فرصتهای شغلی، رتبههای برتر را به دست آورده است اما از نظر تعداد دانشگاههای برتر در دنیا نتوانسته است با رتبهی اول این فهرست، رقابت کند. تعدادی از بهترین مراکز علمی و دانشگاههای استرالیا در ملبورن قرار دارند. جمعیت دانشجویان خارجی این شهر هم روزبهروز در حال افزایش است. از میان بهترین دانشگاهها و مراکز علمی ملبورن میتوان به دانشگاه ملبورن، دانشگاه موناش (Monash University)، موسسهی فناوی ملبورن و… اشاره کرد.
۱. پاریس
برای سومین سال متوالی، پاریس در صدر این فهرست قرار دارد. وجود ۱۸ دانشگاه برتر دنیا، بازار کار عالی و کیفیت بالای زندگی از عوامل مهمی هستند که پاریس را به برترین شهر دنیا برای ادامه تحصیل تبدیل کردهاند. دانشگاهها و مراکز علمی پاریس نیازی به تعریف ندارند. یکی از قدیمیترین دانشگاههای دنیا دانشگاه پاریس است که در قرن دوازدهم میلادی ساخته شده است. این دانشگاه اغلب با نام دانشگاه سوربن شناخته میشود.